infakt__frame.jpgLajkovac je jedna od 10 opština u Srbiji koje su se dobrovoljno uključile u projekat “Uporedna procena kapaciteta jedinica lokalne samouprave” koji finansira Evropska unija, a realizuje Evropska agencija za rekonstrukciju u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština. Kuriozitet ovog projekta je da procenu kapaciteta jedne lokalne samouprave za upravljanje, pružanje usluga i uključivanje zajednice rade obučene kolege iz drugih opština.

Tako će opštinu Lajkovac od 3-6. septembra posetiti tim koji čine: Milivoje Petrović, predsednik opštine Titel, Spomenka Ćirić-Janković, savetnica za socijalnu politiku opštine Novi Beograd, Miloš Petrović, načelnik Odeljenja za skupštinske poslove opštine Kraljevo, Vladimir Pantić iz Odeljenja za informatiku i razvoj opštine Valjevo i Rozeta Aleksov i Jana Jelić iz SKGO.

Uporedna procena jedan je od načina da se doprinese kvalitetnijem radu lokalne samouprave, tako što se prikupljeni podaci upoređuju sa standardima Saveta Evrope. Cilj projekta je da se pomogne opštinskim strukturama da procene trenutne rezultate, prepoznaju oblasti u kojima dobro funkcioniše lokalna samouprava, ali i one u kojima je potrebno unapređenje. Za vreme četvorodnevne posete članovi tima susrešće se sa predstavnicima Skupštine opštine i drugih opštinskih organa, službenicima odeljenja Opštinske uprave, partnerskih organizacija i građana. Nakon analize stanja, tim projekta dostaviće Opštini Lajkovac pisani izveštaj sa preporukama za unapređenje rada, što je bio slučaj i u ostalih devet opština.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…