infakt__frame.jpgPrivredno-turistička ali i kulturno-zabavna manifestacija sa sajmom u čijem će centru pažnje biti šljiva, pod nazivom “Blago Srbije” biće održana od 31. avgusta do 02. septembra u Osečini. Ovakavi skupovi pre svega neophodani su da selo ponovo oživi i preuzme ulogu koja mu pripada u Strategiji privrednog razvoja države. Jedan od najvažnijih ciljeva je da se, najzad, stvori nacionalni brend, odnosno da šljiva i proizvodi od nje to postanu u pravom smislu reči.

Na sajmu će biti predstavljena tradicionalna i savremena proizvodnje, šljiva i proizvodi od šljive, savremena zaštitna sredstava i đubriva, sitna i krupna mehanizaciae, pakovanja i ambalaže, proizvoda iz poljoprivrednih radionica, dizajnera, finansijskih usluga i usluga osiguranja, kao i velike želje i energije, da pokaže da je Srbiji mesto u Evropi.

Cilj sajma šljiva „Blago Srbije“ je da, prateći svetske privredne trendove,ova manifestacija preraste u „robnu berzu“ za prodaju voćarskih proizvoda.

Sajam šljiva “Blago Srbije” biće održan u novom sportskom centru, koji obuhvata hale, prostor oko otvorenih bazena, u domu kulture i drugim slobodnim prostorima na oko 3000 m2 izložbenog prostora

Manifestacija ima i značajan naučni aspekt. Tokom tri dana trajanja Sajma biće organizovani naučni simpozijumi, okrugli stolovi i seminari, uz učešće najeminentnihijih stručnjaka iz sveta nauke koji se bave problemom voćarstva, berzanskim tržištem i standardima u proizvodnji, sa ciljem da najširem auditorijumu izlagača približe ovu problematiku i daju rešenja.

Sajamsku manifestaciju će pratiti i bogat kulturno umetnički program, kao i izložbe

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…