gradac.jpgZbog višegodišnjih problema u vodosnabdevanju velikog broja sela sa seoskog vodovoda “”Kukalj””, danas je u Opštini Valjevo održan sastanak predstavnika mesnih zajednica Lelić, Leskovice i Jablanica sa rukovodstvom valjevske opštine i predstavnicima nadležnih opštinskih službi i javnih preduzeća. Zbog sprečavanja priključenja novog rezervoara “”Ora Glavica”” na mrežu vodovoda “”Kukalj”” od strane nepoznatih lica i na osnovu rešenja sanitarne inspekcije, dogovoreno je da MZ Leskovice uputi nadležnom sudu zahtev za pokretanje privremenih mera, saopšteno je danas iz informativne službe opštinske uprave Valjevo.

Trenutno, grupa meštana ne dozvoljava priključenje rezervoara, čime sprečava vodosnabdevanje velikog broja sela pijaćom vodom. Kako je istaknuto na sastanku, nakon priključenja rezervoara “”Ora Glavica”” otpočeće se sa planskom redukcijom raspoložive količine vode, ravnomerno svim korisnicima, o čemu će meštani biti obaveštavani putem medija.
U međuvremenu, JKP Vodovod i Vidrak nastaviće sa dopremanjem cisterni pijaće vode do rezervoara na najugroženijim područjima.

Opština Valjevo preduzeće mere na obezbeđivanju finansijskih sredstava za realizaciju projekta u 2007.godini, kako bi problem vodovoda “”Kukalj”” bio trajno rešen, zaključeno je na današnjem sastanku.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…