infakt__frame.jpgU četvrtak 23. novembra u Valjevu u knjižari Plato u 20:00 časova predstavi’e se autori edicije „Meridijan” izdavačke kuće Laguna: Igor Marojević, Miomir Petrovića i Zvonko Karanović.valjevskoj čitalačkoj publici. Ina;e Lagunina Meridijan turneja pocinje u utorak 21. novembra, promocijom u Movie Bar-u u Kolarčevoj ulici.
Za uspešan plasman knjiga „Staklena prašina” M. Petrovića, „Četiri zida i grad” Z. Karanovića i „Mediterani” I. Marojevića na 51. Sajmu knjiga, autori će uzvratiti publici posetama i tako pokušati da zaokruže opštu pažnju koja je nesumnjivo ukazana njihovoj prozi.
Planirano je više od 20 nastupa, uglavnom u Srbiji, s tim što je ugovoreno i učešće na Sajmu knjiga u Sofiji. Osim što je reč o prvoj vrsti ovakve turneje na srpskom književnom prostoru, pisci „Lagune” će nastupati na atipičan način: bez književnih kritičara, sa zadatkom da tokom svog nastupa svaki od njih izabere kako da se prezentuje, bilo da je reč o čitanju, puštanju slajdova ili muzike, ili šta god pisac smatrao najboljim načinom da publici preporuči svoje delo. Moto Lagunine „Meridijan” turneje stalni je moto edicije „Meridijan”: „Svetsko lice srpske književnosti.”

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…