infakt__frame.jpgČetvoročlana ekipa PK Valisa učestvovala je proteklog vikenda na otvorenom prvenstvu Srbije Serbia open 2006. a najuspešnija je bila Anđelka Petrović, koja se u svih 10 disciplina u kojima je plivala plasirala u finalne trke i osvojila ukupno 4 medalje – 2 srebrne i 2 bronzane. Vanja Petronijević je na ovom takmičenju nastupao kao član reprezentacije Srbije – EYOF (European Youth Olympic Festival) selekcije, i najbliži medalji bio je u disciplini 200 m leđno, gde se plasirao u finalnu trku i zauzeo 8. mesto. Tijana Jakovljević plivala je u finalnoj trci na 200 m slobodno i zauzela 7. mesto, a Strahinja Antonić je najbliži finalu bio u disciplini 200 m prsno gde je u kvalifikacijama bio deveti, ali je postigao odlične rezultate i postavio čak 5 ličnih rekorda.

Na ovom trodnevnom takmičenju, čiji je organizator bio Plivački savez Srbije, učestvovalo je 166 plivača iz 19 klubova iz Srbije, Crne Gore, BiH, Makedonije i Bugarske.

Najboljim seniorima iz Srbije bila je ovo poslednja prilika da isplivaju normu za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u decembru u Helsinkiju, a to su uspeli Radovan Siljevski (PK «Partizan»), Danijela Đikanović (PK «Vojvodina») i Vladan Marković (PK «Zlatni delfin»). Mlađi takmičari imali su priliku da pokažu u kakvoj formi su ušli u sezonu takmičenja u 25-metarskim bazenima, a koliko je jako takmičenje bilo pokazuje i podatak da su tokom ovog takmičenja čak 34 puta obarani aktuelni državni rekordi.

Narednog vikenda plivači “Valisa” nastupiće na XXVII međunarodnom plivačkom mitingu “Novi Sad 2006”.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…