infakt__frame.jpgPredsednik opštine Valjevo Jovan Tomić najavio je danas mogućnost uvođenja privremenih mera zbog blokade deponije, a odluku o tome trebao bi da donese krizni štab najkasnije sutra ukoliko se ne postignu nikakvi dogovori oko deblokade gradske deponije.

Tomić smatra da grad postaje sve prljaviji i da postoji dopis od Zavoda za zaštitu zdravlja u kome se upozorava na činjenicu da zbog neblagovremenog odvoženja smeća može doći do zaraze.

I pored desetodnevne blokade deponije pregovori o rešenju problema nisu počeli jer građanikoji su blokirali deponiju smatraju da su svi rokovi za poštovanje sporazuma potpisanog pre dve godine prošli i da se sanacija mora započeti odmah i ne žele da dolaze više u opštinu.
Predsednik Tomić je dodao i da je do sada bilo nekoliko susreta sa predstavnicima građana, ali da on nije siguran da li su svi ovlašćeni za razgovor. On je nagovestio da će ukoliko budu uvedene privremene mere policija dobiti nalog da kamionima Gradske čistoće Vidrak omogući ulazak na deponiju i istovar komunalnog smeća.

Valjevska deponija, koja se u Goriću kao privremeno rešenje nalazi gotovo 20 godina, bila je blokirana i 2004. a rezultat tadašnjeg dogovora građana i lokalne vlasti bio je sporazum o sanaciji i izmeštanju, a krajnji rok tada bio je kraj maja 2005.

Za sada se smeće odvozi na deponije u druge opštine.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…