infakt__frame.jpgVremenske prilike deluju na naš organizam, a ako reakcije neurovegetativnog sustava nisu prikladne, nastaje niz smetnji: od umora, glavobolje, vrtoglavice, pospanosti ili nesanice do depresije, usporenih reakcija, smetnji koncentracije i pogoršanja stanja bolesnih organa. Upravo vreme, odnosno njegove promene deluju na povećanje broja srčanih udara, nervozu ili glavobolju. Vreme ne možemo promeniti, ali možemo promeniti način na koji ono utiče i deluje na nas.

Jesenje tružno vreme budi reumatske bolove, raspoloženje se menja, depresija i glavobolje su izraženije, infekcije se lako pojave, a nadraženi su i dsajni putevi. Da bismo sačuvali zdravlje potrebno je uzimati dovoljno vitamina, pojesti dnevno barem jednu jabuku, narandžu ili limun, izbegavati slatkiše. O vih dana pijace su pune grožđa, divnog jesenjeg voća koje se veoma lako vari i asimiluje. Grožđe nam daje energiju i obnavlja naš organizam, utiče povoljno na stomak i creva, razređuje krv, smanjuje nivo holesterola, stimuliše rad bubrega i jača pluća, a pomaže i pri varenju.

Najveći je problem kod čoveka je njegov način života.
Telo mora slediti sezonske promene, a čovek mora biti u bliskom dodiru sa prirodom. Do poremećaja dolazi kada se vodi neprirodan život, ispunjen stresom, nervozom, žurbom, kada se zanemaruje vlastiti biološki prirodni ritamovi.
I ne zaboravite : KAKO ŽIVIte, TAKO I BOLUJTE !

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…