infakt__frame.jpgNa 12 lokacija u gradu uskoro bi trebalo da budu postavljena savremena autobuska stajališta od kojih će 6 biti opremljeno kioscima. JP Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva raspisalo je javni oglas za prikupljanje ponuda za davanje u zakup zemljišta na javnim površinama.

Lokacije za autobuska stajališta koja imaju kioske daju se u zakup na 5 godina nakon čega se kiosci moraju ukloniti, a stajališta sa nadstrešnicama ostaju u funkciji. Prema uslovima o izgledu stajališta koje je propisala Direkcija, gabarit nadstrešnice biće 2,75 x 6 m. Predviđena su i dva bilborda i klupa sa sedištima. Iste površine je i stajalište sa kioskom, s tim što će biti nešto manji prostor za putnike koji čekaju prevoz. Jedna od čini se spornijih lokacija autobuskog satajališta je u Vuka Karadžića ispred apoteke 7. juli i Moderne galerije. Stanica na ovoj lokaciji je gotovo paralelna pa se neretko dešava da autobusi koji su istovremeno na ova dva stajališta zaustave saobraćaj.

Za sada je poznato da su za postavljanje autobuskih stajališta sa kioscima u gradu zainteresovane beogradska Štampa i konzorcijum firmi Politika i Futura.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…