dom_ydravlja_1.jpgU okviru kampanje za besplatno testiranje na HIV, Zdravstveni centar Valjevo i Omladina JAZAS-a organizovali su večernju akciju testiranja mladih našeg grada, koja je sprovedena za vreme koncerta grupe Atomsko sklonište. Pozivu se odazvalo 16 Valjevaca koji kovertirane rezultate mogu preuzimati od danas u Mikrobiološkoj laboratoriji Zdravstvenog centra Valjevo.

Mobilna ekipa Biohemijske laboratorije uzimala je uzorke krvi na platou Doma kulture. Tu je tim JAZASA organizovao i punkt na kojem je delio propagandne materijale i animirao vršnjake da se testiraju. U narednom periodu Zdravstveni centar će sprovesti više ovakvih akcija na mestima gde se masovno okupljaju mladi, koji spadaju u jednu od rizičnih grupa.

Pored toga, naši sugrađani mogu anonimno dati uzorak krvi u laboratoriji Doma zdravlja svakog radnog dana od 10 do 13 sati, a kovertirane rezultate preuzeti u Mikrobiološkoj laboratoriji Bolnice. U prvoj fazi kampanje za dobrovoljno, anonimno i besplatno testiranje obavljeno je 90 analiza na HIV i prisustvo zaštitnih antitela na virus hepatitisa B.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…