infakt__frame.jpgNa letnjem Prvenstvu Srbije za kadete, omladince i apsolutnu kategoriju u konkurenciji 188 takmičara iz 24 plivačka kluba, nastupala je i šestočlana ekipa PK «Valis». Kadetkinja Anđelka Petrović bila je najuspeđnija i osvojila četiri titule prvaka Srbije – 3 u kadetskoj konkurenciji – u disciplinama 50 m slobodno, 50 m delfin i 200 m mešovito i u apsolutnoj konkurenciji u disciplini 50 m slobodno. Pored ova 4 zlata Anđelka je osvojila i dve srebrne medalje u disciplini 50 m delfin u apsolutnoj konkurenciji i u disciplini 200 m slobodno u kategoriji kadeta, gde je osvojila i jednu bronzu u apsolutnoj kategoriji.

U kategoriji juniorki bronzanu medalju u disciplini 50 m leđno osvojila je Katarina Jovanović (90.), a nadomak medalja je bila sa osvojena dva četvrta mesta u disciplinama 50 m delfin i 100 m leđno.

Bronzana medalja pripala je i kadetu Vanji Petronijeviću (91.) u disciplini 200 m leđno, dok je na 50 i 100 m istim stilom zauzeo dva četvrta mesta.

Odlične rezultate postigli su i ostali plivači “Valisa”. Juniorka Tijana Jakovljević (91.) u svojim disciplinama zauzela je po jedno četvrto, šesto i sedmo mesto, kadet Strahinja Antonić (91.) bio je 5. u discipini 200 m prsno, a Marko Dobriković (90.) 8. u disciplini 50 m leđno.

Narednog vikenda u Požegi održaće se Prvenstvo Srbije za mlađe pionire.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…