infakt__frame.jpgPolitička kriza u lokalnom parlamentu potvrđuje naše ranije konstatacije da oni koji učestvuju u većini lokalne skupštine rade na štetu građana Valjeva, rekao je Milovan Marković, predsednik OO DS na današnjoj konferenciji za novinare.

Još uvek su aktuelna samo kadrovska rešenja i lični interesi, kaže Marković. Kada je u pitanju smena direktora JKP Valjevo, zbog čega je kriza i nastala, Marković je podsetio da je predsednik opštine sa sebe skinuo obaveza davanja saglasnosti na cenu usluga ovog preduzeća i preneo je na parlament. čime je blanko prihvatio saniranje gubitaka ovog preduzeća.

Marković je uputio i kritiku predsedniku opštine da se povodom krize parlamenta nije oglasio, nije čak ni prisustvovao toj sednici. Čak i ostavka predsednika Tomića u ovom trenutku ne bi značila politički ništa, kaže Marković. On je pozvao i državne organe i pravosuđe da rade svoj posao i ispitaju navode koji su se čuli sa skupštinske govornice da se u opštini dešavaju kriminalne radnje.

Marković je pozvao nadležne i da proveravaju i kontrolišu i članove DS, jer stranci nisu potrebni ljudi sa ličnim interesima. Jedna od aktivnosti DS će u narednop periodu biti razbijanje zabluda da su svi isti, da su svi kriminalci i lopovi i da to postane praksa bar u našem gradu.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…