infakt__frame.jpgPovodom izjave prote Stojadina Pavlovića, predsednika Udruženja gradjana “Divčibare” da je ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić na Divčibare došao zato što ga je pozvao lično prota Stojadin, a ne opštinsko rukovodstvo i da je rukovodstvo opštine obećalo da će afirmisati verski turizam u Valjevu, ali od toga nije bilo ništa, odsek za odnose s javnošću SO Valjevo uputio je demanti u kome se kaže da je očigledno proti Stojadinu najvažnija lična afirmacija iz samo njemu znanih razloga, i da je ipak sramota govoriiti u toj meri neistine, i da to ne služi na čast nikome, a posebno ne jednom sveštenom licu.

U unapredjenje verskog turizma u valjevskom kraju zahvaljujući pre svega Velimiru Iliću, ministru za kapitalne investicije u Vladi Srbije i rukovodstvu opštine Valjevo, u prošloj i ovoj godini uloženo je preko 150 miliona dinara, izmedju ostalog za asfaltiranje puteva ka manastirima što je osnovni preduslov za razvoj turizma, a ujedno zahteva i najviše sredstava. Novac je gotovo u potpunosti plasiralo ovo Ministarstvo sem 10 miliona dinara koliko je iz opštinskog budzeta izdvojeno za sanaciju dva velika klizišta na putu ka manastiru Pustinja. Asflatiranje puta ka manastiru Lelić, od spomenika do Prisada u dužini od 4,5 kilometra koštalo je 60 miliona, 25 miliona uloženo je u asfaltiranje puta dużine 1,5 kilometar od ovog manastira do kuće Vladike Nikolaja, 10,5 miliona Ministarstvo je dalo za sanaciju kuće, okućnice i izgradnju Crkve Svetog Nikolaja Srpskog. Asfaltirano je i 3 kilometra puta do manastira Ćelije, što je koštalo 18 miliona dinara, dok je za asfaltiranje puta do manastira Jovanja dužine pola kilometra, Ministarstvo izdvojilo 6 miliona dinara. Put do manastira Pustinja, na kome su sanirana dva velika klizišta, u dużini od 3 kilometra je pripremljen za asflatiranje koje će uslediti ovog leta. Samo ova investicija vredna je 30 miliona dinara. I to nije sve što se ulaganja u verski turizam tiče, već samo početak, jer kao što je poznato da bi turisti uopšte mogli da posete znamenitosti našeg kraja moramo imati dobre prilazne puteve i parking prostor, sve ostalo, od ovog, predstavlja znatno manje investiciono ulaganje.

Na planinskoj visoravni nadomak Valjeva – Divčibarama tek predstoji ulaganje, jer je iz republičkog budzeta opredeljeno 70 miliona dinara. Za to zasluge ne pripadaju ni jednom pojedincu, već na prvom mestu Vladi Srbije koja je spremna da ulaže u turizam Srbije, a izjava prote Stojadina da je ministar Ilić došao na Divčibare isključivo zahvaljujući njemu nije vredna komentara., kaže se u demantiju rukovodstva valjevske opštine.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…