g_17.jpgPolitika ne treba da nam bude prioritet već samo sredstvo da se omogući bolji život za sve gradjane te će se stoga G17 plus truditi da održava privredni milje i sigurno će svojim angažovanjem učiniti da se doprinese mnogo boljem životu gradjana u Valjevu i KO, rečeno je na jučerašćnjoj promociji Nacionalnog investicionog plana koji je za privrednike i predstavnike institucija organizovao OO G17 plus.
Govoreći kao član komisije za dodelu kredita pri Fondu za razvoj, Verica Kalanović je istakla da se početkom godine promenio način dodele kredita nakon donošenja novog Zakona. Najveći problem u ovo mtrenutku u Srbiji je nezaposlenost, a bez stvaranja povoljne investicione klime i stranih ulaganja zaposlenost se ne može povećati.

U prošloj godini po osnovu kredita Fonda za razvoj posao dobilo oko 7.500 ljudi. Ove godine je takodje opredeljena milijarda za finansiranje projekata, ali ugovori još nisu zaključeni.
Druga mogućnost stvaranja povoljne privredne klime je Nacionalni investicioni plan koji je pravljen u nekoliko segmenata. Akcenat je na stvaranju preduslova kao što je ulaganje u putnu infrastrukturu, rasvoj energetike, stvaranje slobodnih carinskih zona, poreske olakšice i kroz promenu administracije.

JP Srbijagas ima za cilj da se što većem broju kako privrednih subjekata, tako i gradjanima omogući korišćenje gasa, istakao je direktor ovog preduzeca Miloš Tomić. Da bi i Kolubarskom okrugu to bilo omogućeno potrebno je uraditi magistralni gasovod.

Na pitanje novinara zasto Studija izvodljivosti sa elementima idejnog rešenja koju je Valjevska Opština naručila krajem januara 2005. izvrsila plaćanje po ugovoru i nije je dobila u roku od 45 dana kako je predvidjeno, direktor JP Srbijagasa je rekao da on može da govori samo o periodu od 1. oktobra od kada je on na dužnosti direktora.

Konačni rezultati raspodele sredstava predvidjenih Nacionalnim investicionim planom znaće se početkom jula. Prema dinamici projekta, početak izgradnje magistralnog gasovoda predvidjen je za pocetak septembra, a rok za završetak je 36 meseci.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…