infakt__frame.jpgLiberali Srbije Pokret za Valjevo, upućuju svoj protest opštinskoj upravi i njenoj urbanističkoj službi zbog uništavanja i devastiranja slikarskog murala na fasadi zgrade Sindikata na uglu Karađorđeve i ulice Vuka Karadžića. Mural je delo našeg uglednog zemljaka Slobodana Jeftića Pulike, koji je u širim evropskim razmerama poznat po islikavanju zidnih površina i kojima su murali dali novi život i ulepšali sivilo betonskih fasada, kaže se u današnjem saopštenju za javnost.
Vlasnik zgrade i opštinska urbanistička služba su bez ikakvih skupula i ikakvog respekta prema delu jednog stvaraoca, vandalski doneli odluku da pomenuti mural “okuju” i da na te bukagije postave svoje nove favorite na kojima će se reklamirati neki od komercijalnih proizvoda i roba.
Ne ulazeći u motive zbog kojih se ovaj mural skida sa očiju građana našeg grada, Liberali Srbije konstatuju da je ovaj čin nastavak jedne prakse zasnovane na patološkoj mržnji prema svemu što je našem gradu davalo ukus i šarm evropskih i građaninu primarnih prostora. Nepripitomljeni i nekultivisani vlastodršci ovog grada koji njime upravljaju već 14 godina, konsekventno provode svoju gradsku politiku ruženja grada, zacrtanu u ideologiji mržnje prema svemu što je nekad ovoj grad činilo najevropskijim kutkom zemlje Srbije, dodaje se u saopštenju.
Liberali dodaju da će nažalost, najveće žrtve ovakvog vandalskog ponašanja bulumente na vlasti biti novi naraštaji koje nečije beznađe i mržnja osuđuju na život bez ikakve nade.
Zato pozivamo građane Valjeva da se probude i dignu svoj glas protiv svih onih koji 14 godina sistematski uništavaju sve civilizacijske i evropske vrednosti našeg Valjeva, pri čemu je vandalski čin uništavanja murala Slobodana Jevtića Pulike samo poslednji akt u podugačkom spisku nedela koji nam pijana vlast priređuje u poslednjoj deceniji, kaže se u saopštenju.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…