infakt__frame.jpgBivši predsednik štrajkačkog odbora i predsednik Sindikalne organizacije Krušik, Miloš Mandić,uputio je otvoreno pismo narodnim poslanicima u kome stoji da se HK Krušik trenutno nalazi u grupaciji Odbranbene industrije Srbije, ali da za razliku od Zastava oružje iz Kragujevca nema svoje zastupnike u Vladi Srbije. U pismu se dalje navodi da je Zastavu oružje više puta posetilo državno rukovodstvo, pa čak i ministar odbrane, a Kragujevčani su uspeli da obezbede opstanak industrije na teritoriji šumadinskog okruga. Mandić dalje postavlja pitanje, ko stoji iza Krušika, i dodaje da je to samo rukovodstvo i sindikat.
Dok gradonačelnik Kragujevca govori da neće dozvoliti uništavanje Zastava oružja,naš predsednik opština govori da nema ingerencije nad tom industrijom. Ne interesuje ga preduzeće koje ima potpisanih ugovora u vrednosti od 21milion dolara i kome treba trenutna pomoć da bi mogao da uradi ugovoreno. Pa sad pitam :’’Ima li razumnih da li treba pomoći HK Krušik, da li odrađenim poslom Krušik poboljšava materijalnu situaciju radnika i grada i da li opština ima korist od toga? A od vas gospodo narodni poslanici, zahtevamo da radite ono za šta vas je ovaj narod doveo tu gde jeste. A to je interes ovog naroda, a ne interes vaših stranaka i lični inters.Zahtevamo od vas da prestanete sa stranačkim obračunima, već da radite isto ili slično kao poslanici šumadijskog okruga. Što znač,i tražimo od vas da upozorite Vladu Srbije i resorna ministarstva o ponašanju prema dve namenske industrije.
Na kraju pisma Miša Mandić je dodao da veruje da će poslanici shvatiti zahteve i da će raditi u interesu radnika i grada Valjeva, a u suprotnom smatra da će radnici biti prinuđeni da se sami organizuju, a to će značiti zahteve za ostavke poslanika i opštinske vlasti.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…