infakt__frame.jpgOd kada čovečanstvo uživa u vinu, traga se za načinima da ono postane ukusnije, obično kroz proces pokušaja i pogrešaka u mešanju različitih vrsta groždja.
Sutra će početi dvodnevni Međunarodni festival vina – IN VINO – koji organizuje Ministarstvo trgovine, turizma i usluga i Turistička organizacija Srbije, a održaće se u Beogradu.
Tokom dvodnevne manifestacije u beogradskom “Sava centru”, biće izložene najbolje sorte vina domaćih i stranih proizvođača, a neposredno pre početka skupa biće uručene nagrade najboljim vinarima u Srbiji.
Festival će zvanično otvoriti Ministar trgovine , turizma i usluga prof.dr.Bojan Dimitrijević.
Već potvrđeni koncept Festivala, zasnovan na sintezi vinarstva,gastronomije , turizma i određenog životnog stila, privukao je ove godine više od sto izlagača, koji će posetiocima na degustaciju da ponude više od 400 vina iz oko 40 vinarskih kuća iz Srbije i Crne Gore, Francuske, Italije, Španije, Mađarske, Čilea,Argentine, SAD, Austrije, Grčke,Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Auistralije i Južne Afrike.
Osim degustacije vina, u saradnji sa Privrednom komorom Beograda, biće priređen i niz specijalnih promocija i degustacija hrane, kao što su specijaliteti beogradskih restorana ili najbolji proizvodi sa užičke „Pršutijade”.
Međunarodni festival vina održaće se u Beogradu treći put. Tu manifestaciju, uz istoimenu agenciju “IN VINO”, podržaće i Ministarstvo poljoprivrede Srbije, Privredna komora Beograda i opština Novi Beograd.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…