infakt__frame.jpgČlanovi Opštinskog veća na današnjoj sednici dali su saglasnost na program poslovanja JKP «Vidrak» za tekuću godinu uz ocenu da se novi radnici prime tek kad Skupština opštine bude donela odluku o poveravanju novih poslova Vidraku, medju kojima je na primer azil za pse lutalice, a ne da u programu stoji kako je prvobitno predvidjeno-da se u 2006. toj godini primi 28 novih radnika. Inace, ovo javno komunalno preduzeće u tekućoj godini planiralo je ukupan prihod u iznosu od oko 130.890.000 dinara, a od investicionih poslova izdvojeni su :sanacija gradske deponije i izgradnja azila za pse lutalice.
Pozitivno je ocenjen i program poslovanja i finansijski plan Javnog komunalnog preduzeća Valjevo za 2006.-tu godinu. Jedna od sugestija članova Veća bila je da se za prvu narednu sednicu Skupštine uradi korekcija načina iskazivanja reprezentacije u programu poslovanja, odnosno da se posedbno knjiži reprezentacija preduzeća od reprezentacije za projekat toplifikacije u ovoj godini. Ukupno planirani prihod Javnog komunalnog preduzeća Valjevo u ovoj godini iznosi oko 158.000.000 dinara. Inače, ovo preduzeće svoje aktivnosti baziraće ne samo na proizvodnji i isporuci toplotne energije, već i na poslovima vezanim za realizaciju projekta toplifikacije grada.
Treća tačka dnevnog reda današnje sednice bila je razmatranje programa poslovanja Opštinske stambene agencije. I ovaj program je pozitivno ocenjen uz primedbu da se plate zaposlenih ne uvećavaju, iako je po preporuci Ministarstva finansija dozvoljeno povećanje u 2006. godini od 9,3 odsto na septembarsku osnovicu plate iz 2005.-te, jer kako je naglašeno, stav Veća bio je da plate u ovom preduzeću ostanu na prvobitnom nivou, jer je Ministarstvo dalo mogućnost koja se ne mora ispoštovati. Pored ostalog, Veće je dalo preporuku i da Opštinska stambena agencija vrati pozajmicu opštini Valjevo od 3 miliona dinara u jednakim mesečnim iznosima. Inače, u programu ove agencije stoji da u 2006.- toj godini sledi realizacija projekta sa UN-Habitatom o izgradnji 35 stambenih jedinica, 24 u naselju «Sretena Dudića» i 11 u Novom naselju za šta je italijanska Vlada opredelila donaciju od 627.991 dolara, a opština je u obavezi da finansira infrastrukturno opremanje zemljišta gde će biti izgradjeni stanovi, što će koštati 8.000.000 dinara. Paralelno sa ralizacijom prve faze izgradnje stanova, započeće se i sa pripremom za drugu fazu kada je predvidjeno da se izgradi još 41 stambena jedinica.
Današnjom sednicom Veća predsedavao je zamenik predsednika opštine Valjevo Zoran Ilić, a prisustvovalo je 6 članova.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…