infakt__frame.jpg
Ministar za kapitalne investicije u Vladi Srbije, Velimir Ilić juče je posetio Valjevo. Posle razgovora sa predsednikom opštine dr Jovanom Tomićem i njegovim saradnicima, obišao je Divčibare povodom realizacije predstojećih infrastrukturnih projekata, kao i jasnih smernica ka daljem razvoju turizma na ovoj planinskoj visoravni. Na jučerašnjoj konferenciji, nakon toga , održanoj u sali Opštinskog veća u Valjevu govorilo se i o ostalim planiranim investicionim ulaganjima u valjevski kraj.
Ispred vlade Republike Srbije, formirana je ekipa ministara koji vode projekat: Ministar Dinkić,ministar turizma gospodin Dimitrijević i Velimir Ilić koji je zaduženm za infrastrukturno opremanje čitave regije.Na radnom sastanku je dogovereno da se napravi projekat finansiranja turističke infrastrukture u funkciji potsticanja razvoja turizma Republike Srbije.
Prva faza projekta je već odrađena.
Treća faza projekta je infrastruktura na samim Divčibarama.Troškovi vodosnabdevanja ,rešenja otpadnih voda i elektroinstalacija radova na dalekovodu i trafostanicama na ovoj lokaciji trebalo bi da iznose oko milijardu četiristotinedvadesetčetirimiliona i tristotinepedesethiljada koji su predviđeni CIPOVIM projektom za kompletno infrastrukturno opremanje Divčibara.Prema rečima ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića svi radovi nemogu biti završeni u ovoj godini iz razloga što je ministarstvo turizma dobilo petstotina miliona budžetskih sredstava za celu Srbiju,
Cilj vlade Republike Srbije je da stvori ambijent za ulaganja koja će biti u funkciji razvoja prvenstveno zimskog turizma.
Tokom jednodnevne posete ministar za kapitalne investicije obišao je i manastir Lelić iz razloga što Valjevo ima ogroman potencijal za razvoj verskog turizma.
Ovom prilikom Velimir Ilić je istakao da na Divčibarama neće biti dozvoljena divlja gradnja i da će biti organizovana svakodnevna inspekcijska kontrola, kako bi se ona na vreme sprečila.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…