infakt__frame.jpgU organizaciji Plivačkog saveza Srbije u Zrenjaninu je proteklog vikenda održano zimsko Prvenstvo Srbije za kadete, omladince i apsolutnu kategoriju. Ponovo je najuspešnija bila kadetkinja Anđelka Petrović (92.) koja je ovoga puta oborila aktuelni kadetski državni rekord u disciplini 400 m mešovito i osvojila dve titule prvaka Srbije u kadetskoj konkurenciji – u disciplinama 200 m leđno i 400 m mešovito.
Anđelka je na ovom takmičenju osvojila ukupno 7 medalja – 2 zlata i 2 srebra u kategoriji kadeta, i srebro i 2 bronze u apsolutnoj kategoriji.

U kategoriji juniorki medalje za PK “Valis” osvojile su Katarina Jovanović (90.) – tri bronze u disciplinama 50 i 200 m leđno i 50 m delfin – i Tijana Jakovljević (91.) – bronza u disciplini 400 m mešovito.

Kadeti “Valisa” ovoga puta su ostali bez medalja, koje su im izmicale za delove sekundi. Vanja Petronijević (91.) je sa dva četvrta i jednim šestim mestom potvrdio da je najbolji “leđaš” u svom godištu u Srbiji, dok se Marko Dobriković (90) oprobao u disciplini 1500 m slobodno i zauzeo odlično 4. mesto.

Narednog vikenda na redu su pioniri – nastupiće na Prvenstvu Srbije u Kikindi.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…