infakt__frame.jpgMatična biblioteka Ljubomir Nenadović u sredu 25. januara od 19 sati organizuje promociju novog romana Snežane Adamović pod nazivom “Kolut sveta”. Uvodnu reč na promociji daće književni kritičar Milutin Lujo Danojlić, a tekstove će čitati dramska umetnica Jelena Čvorović. Knjiga je izašla u izdanju Izdavačke kuće “Draganić” iz Beograda. Ova izdavačka kuća takođe u sredu u čitaonici Dečje biblioteke organizuje prodajnu izložbu knjiga od 8 do 19 sati. IK “Draganić” postoji već petnaestak godina i za to vreme ispostavila je ovoj kulturi blizu hiljadu naslova knjiga iz različitih oblasti i disciplina.
Kulturu jednog grada čini časopis, kojeg Valjevo još nema, ali i dobre knjige njegovih pisaca, kojih je, na svu sreću, sve više. Poslednjih godina u Valjevu se, osim proznih doajena, kakvi su, Radovan Beli Marković i Slaven Radovanović, pojavljuju i drugi autentični prozaisti, odnosno “prozna invencije” kakve su recimo knjige “Ulazak u zamak” i “Mardijan je najzat mrtav” Saše Obradovića, “Fotografije, snovi” Željke Gavrilović, “Radionica za izradu naočara” Janka Levnajića, “Osmeh” Radoja Pavlovića, “Iv i Do” Dejana Bogojevića i druge. I sada “Kolut sveta” Snežane Adamović.
Te prozne tvorevine postaju tako trajno i autentično mentalno tkivo ovog grada, njegove poetike i mitologije i moneta na kojoj će se, valjda, praviti ubrzaniji pomaci i prodori u kulturi.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…