infakt__frame.jpgJavna rasprava o budžetu opštine Valjevo koja je održana više je bila tajna nego javna, a do materijala koji sadrži predlog budžeta bilo je gotovo nemoguće doći, rekao je Miša Pavić, potpredsednik OO G17 plus na današnjoj konferenciji za novinare. Analizirajući predloženi budžet Pavić je rekao da je za svaku pohvalu oprezno planiranje, ali se vidi i da prihodi nisu dovoljni i da se planira kreditno zaduživanje kod banaka.
– Donacije nisu predviđene, a najveći rashodi su za komunalno opremanje grada što je i neophodno. Značajan deo rashoda otpada na zarade zaposlenih, a po procentu izdvajanja, iz nacrta budžeta nejasno je da li je povećan broj zaposlenih ili su zarade smanjene. Za toplifikaciju je predviđeno samo 12 miliona dinara što bi moglo da znači da se pitanje grejanja u Valjevu neće rešiti u narednih dosta godina. Svetla tačka u budžetu je planiranih miliona dinara za regionalni gasovod, kaže Miša Pavić.
Pavić je prokomentarisao i posetu privrednika iz Slovenije, iz fabrike Gorenje koji već sada uspostavljaju saradnju sa nekim privrednim subjektima i pozitivno ocenio fleksibilnost privatnog sektora. Pavić je izrazio i nadu da će privatizacija Gradca najavljena za 27. decembar proteći u najboljem redu.
Komentarišući gradska dešavanja tokom godine, Aleksandar Gajić, predsednik OO G17 plus je istakao da je velika sramota ono što se poslednjih dana dešava sa prepucavanjima direktora i stranačkih prvaka i da u takvoj političkoj klimi se ne može očekivati ni privredna aktivnost.
Kao novina u radu OO G17 plus najavljeno je da će od nove godine početi da funkcioniše sajt OO G17 plus preko koga će građani moći ne samo da se informišu o radu stranke već i da postavljaju pitanja na koja će svakako dobiti odgovore.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…