infakt__frame.jpgU prostorijama DS u Valjevu , danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predsednik OO ove stranke Milovan Marković govorio o događajima od 27. novembra ove godine u Parlamentu republike Srbije, vezano za otimanje mandata republičkim poslanicima iz poslaničke grupe G17 plus.
Naime ovaj događaj potvrđuje činjenicu da će sadašnja Vlada, a pre svega predsednik Vlade Vojislav Koštunica na sve moguće načine, kršeći Zakon i Ustav, braniti svoju poziciju na vlasti, izjavio je Marković. On je ovaj događaj ocenio kao dramatično urušavanje demokratskih institucija u Srbiji.
– Naime 2 poslanika iz poslaničke grupe G17 plus su iskazujući svoju volju podneli na pisarnicu Skupštine Republike Srbije pismenu izjavu da povlače sve ranije iskaze svoje volje vezano za podnošenje ostavke na svoj poslanički mandat. Tu svoju izjavu su predali predsedniku republičkog parlamenta Predragu Markoviću koji je zatim, postoji osnovana sumnja, izvršio krivično delo falsifikata. Zapravo podneo je i aktivirao blanko ostavke ovih poslanika, predao ih na pisarnicu i te ostavke su zavedene pod višim rednim brojem a istovremeno je na tim dokumentima upisano vreme koje je ranije od vremena koje je upisano na iskazima volje izjava narodnih poslanika. da li predsednik skupštine Predrag Marković ili neko u njegovo ime, očigledno je da je počinjeno krivično delo i biće podneta krivična prijava i neko će morati da odgovara za ovaj falsifikat i zloupotrebu službenog položaja.
Nakon ovog događaja zakazana je sednica administrativnog odbora na koju nisu pozvani članovi DS koji su inače članovi ovog odbora rekao je Marković. Nije potvrđeno da su članovi SRS obavešteni o ovoj sednici, ali oni su i ovoga puta uradili ono što je bilo potrebno da bi poslanici skupštinske većine mogli da donesu nezakonitu odluku kako je bilo u njihovom interesu, dodao je Marković.
DS očekuje da se SRS i predsednik administrativnog odbora Tomislav Nikolić izjasne da li podržavaju tajno održavanje sednice i zašto je na taj način i bez obaveštavanja svih narodnih poslanika i članova administrativnog odbora održana sednica, rekao je Marković.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…