infakt__frame.jpgAmerička organizacija za međunarodnu pomoć i razvoj (IRD), u okviru svojih programskih aktivnosti pomaže kreiranje novih radnih mesta, lokalni ekonomski razvoj, osvajanje novih tržišta i ekonomski razvoj u zapadnog Srbiji. Ove aktivnosti IRD implementira u okviru programa revitalizacije zajednice kroz demokratsku akciju (CRDA) podržanog od strane američkog naroda putem Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID).

Podrška razvijanju proizvoda i nastupa na tržištima grupama privatnih kompanija i poslovnim asocijacijama u cilju kreiranja novih radnih mesta i ekonomskog razvoja, je jedna od prioritetnih oblasti implementacije CRDA programa u narednom periodu. U okviru ove programske komponente, IRD je otpočela implementaciju novog projekta sa ciljem promocije srpskih preduzeća na ruskom tržištu. U okviru projekta, IRD je odabrao 14 najperspektivnijih privatnih kompanija lociranih u zapadnoj Srbiji, koje će dobiti neophodnu tehničku podršku kako bi profesionalno i kvalitetno prezentovali svoje proizvode i usluge na vodećem dešavanju godine u oblasti privrednog razvoja – “Nacionalna izložba srpskih preduzeća u Moskvi” u periodu od 29. novembra do 1. decembra 2005. godine

Ovaj događaj kao ciljni sajam trgovine, koji na jednom mestu okuplja preduzeća i asocijacije iz Srbije i Rusije, predstavlja efikasno sredstvo u promociji kompanija i njihovih proizvoda i usluga, kao i konkurentskih i komparativnih prednosti Srbije potencijalnim poslovnim partnerima iz Ruske Federacije. Uticaj organizovanja Nacionalne izložbe kao i celokupnog projekta su uspostavljene veze sa državnim, regionalnim i lokalnim institucijama u Rusiji kako bi se pomoglo što bolje predstavljanje i ekonomski potencijali preduzeća zapadne Srbije, procenjenih 1 milion dolara dodatnih prihoda kao direktan rezultat uspešno sklopljenih ugovora, privučene nove investicije, izloženost naših preduzeća novim tehnologijama, kreirana nova radna mesta kao direktan rezultat povećane prodaje i dr.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…