infakt__frame.jpgValjevski šah klub Sveti Nikolaj je u periodu od 1. do 12. novembra ove godine organizovao kategorni turnir za I kategoriju. Učestvovalo je 10 igrača, igralo se po begerovom sistemu, što znači svaki igrač sa svakim u 9 kola. Nakon uzbudljive borbe, prvo mesto sa 7 poena osvojio je Mirko Pavićević.
Drugi je Milan Petrović sa osvojenih 6 poena, treće mesto je zauzeo Aleksandar Savić sa osvojenih 5.5 poena, a četvrti je učenik šahovske škole Đorđe Matić sa osvojenih 4.5 poena. Najbolji igrači su dobili nagrade u šahovskoj literaturi, među kojima je i najmlađi učesnik turnira 11-ogodišnji Bojan Živanović , dvojica prvoplasiranih osvojili su prvu kategoriju.
Inače u toku je organizacija turnira višeg ranga za titulu majstorskog kandidata, kao i pojedinačnog i ekipnog prvenstva Valjeva u šahu za učenike gradskih i područnih osnovnih škola. Igrači VŠK velemajstori Dragoljub Velimirović i Vladimir Kostić, kao i majstorski kandidat Milan Božić predstavljaju klub na turniru u Nemačkoj, nastupajući za šah klub “Minhen” , od 22 . do 31. novembra na međunarodnom prvenstvu Beograda nastupiće Nenad Popović.
Šahovska škola Antonije Purić, radi u uobičajenom terminu utorkom i četvrtkom od 18 do 20 časova za osnovce i početnike i od 20 do 22 časa za talente i srednjoškolce do 20 godina-viši kurs. Članarina je besplatna za sve učenike. U toku je i upis novih polaznika.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…