infakt__frame.jpgU novembru se navršava godina dana od kada lokalnu vlast u našem gradu reprezentuje koalicija koju čine NS, SRS, SPS, SNS, PSS i nezavisni odbornici na čijem je čelu dr. Jovan Tomić. DS smatra da je ovaj period dovoljno dug da vlast pokaže šta zna i šta ume. Da pokaže strategiju i kadrove i koliko je sposobna da povede grad napred, rekao je Darko Mijailović, portparol OO DS na današnjoj konferenciji za novinare.
DS će od danas pa na dalje dr. Jovanu Tomuću, predsedniku opštine, kao nekome ko ima najšira ovlašćenja, postavljati pitanja, a potom građanima prezentovati dobijene odgovore, kaže Mijailović. Cilj je da građani daju svoj sud o rezultatima rada lokalne vlasti.
-Pitamo Jovana Tomića da li je imenovanjem novog direktora JKP Valjevo lično prihvatio svu odgovornost za funkcionisanje preduzeća i ko će biti odgovoran ako se zbog političke trgovine dovode u pitanje donacija od blizu 4 miliona evra za izgradnju toplane? Postoje li nove investicije u gradu i ko su ti strani partneri koji su zainteresovani za ulaganje u naš grad? Kada će javnosti biti prezentovan ugovor sa opštinskim menadžerom i kada će biti prezentovan izveštaj o radu za period od imenovanja do sad i zbog čega još nije imanovan glavni arhitekta?

Mijailović je dodao da DS ne očekuje odgovore, ali da će u skladu sa svojim mogućnostima građanima dati odgovore. Ono što su saznanja DS u vezi današnjih pitanja biće prezentovano javnosti na narednoj konferenciji za novinare.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…