infakt__frame.jpgHK “Krušik” i javno preduzeće “Jugoimport SDPR” potpisali su protekle sedmice ugovor o dugoročnoj poslovnoj saradnji. Jovan Davidović, direktor Krušika je istakao da će ugovor sa “Jugoimportom” pored proširenja postojeće saradnje, doneti i unapređenje izvoza i omogućiti finansiranje razvojnih programa i novih tehnologija, kao i dobijanje garancija za buduće kredite što je uslov za brže restrukturiranje i konsolidaciju preduzeća koja rade u vojnoj industriji.
U 2005. -oj godini realizovan isu ugovori u vrednosti od 5 miliona dolara, a sada je trenutno u fazi realizacije ugovor Vern 1 milion, kaže Davidović.
– Pored uposlenosti kapaciteta u okviru programa

U proteklom periodu sproveden je i program zbrinjavanja tehnološkog viška u preduzeću na bazi dobrovoljnosti. Od marta meseca iz namenskog dela Krušika otišlo je 275 radnka, a iz celog Krušika 363. U ovom trenutku u namensko radi 1360 radnika, a u celoj HK 2160. Sa odlaskom još jednog broja radnika u penziju tokom naredne godine, broj radnika HK Krušik približava se onoj koju je propisala Vlada Srbije za buduću fabriku Krušik. Na pitanje da li je struktura zaposlenih koja je sada u Krušiku sposobna da odgovori svim zahtevima i povećanom obimu posla koji donose novi ugovori Davidović je rekao

Što se tiče zarada, kašnjenje je oko tri meseca i prema rečima Davidovića stalni su razgovori sa sindikatima i čine se napori da se stanje poboljša. Davidović je najavio i skori početak izgradnje stambene zgrde sa 40 stanova na lokaciji Petog puka gde će HK Krušik imati 8 stambenih jedinica.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…