infakt__frame.jpgDanas je u opštini potpisan kupoprodajni ugovor sa vlasnikom parcele u Zlatariću gde će biti izgrađen azil za napuštene pse. Za kupovinu ove parcele i prvu fazu izgradnje azila opštinskim budžetom opredeljeno je oko 1,5 miliona dinara.
Bilo da ih volite ili nemate ljubavi za njih, složićete se da ih treba skloniti sa ulica. Uklanjanje pasa sa gradskih ulica započeto je početkom godine, a napušteni psi smeštani su u privremene azile. Novosagrađeni objekat azila za pse će biti kapaciteta 250 do 270 pasa.
JKP “Vidrak” sklopio je ugovor sa valjevskom gradjevinskom firom SZR «Đido» koja će finalizovati radove na izgradnji azil za pse u Zlatariću, saopšteno je danas iz pres službe opštinske uprave.@@@

Predvidjeno je još da se uradi ambulanta, karantin i dnevni boravak za smeštaj pasa bez vlasnika. Radovi počinju danas i biće završeni u roku od 35 radnih dana, kako je ugovorom predvidjeno.

A valjevska opština zajedno sa Društvom za zaštitu životinja sprovela je akciju uklanjanja pasa lutalica sa gradskih ulica i zaključno sa petkom, a uhvaćen je 31 pas i smešten u privremeni azil, gde se inače već nalazi 180 pasa. Narednih dana akcija će biti intenzivirana, kako bi što veći broj pasa bio sklonjen sa ulica.
@@@@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…