infakt__frame.jpgNa predlog Poreske uprave iz Beograda, pred Trgovinskim sudom u Valjevu danas će se raspravljati o uvođenju stečaja u društvenom preduzeću “Srbijanka” Valjevo.
Predmet rasprave biće i zahtev poslovodstva “Srbijanke”, koje je od 2002. godine u restrukturiranju, da se ne pokreće stečaj već da se to preduzeće ponovo nađe na aukciji.
Kako je navelo poslovodstvo, za kupovinu “Srbijanke” do sada su interes pokazali nemačka kompanija “Fudgejt LTD” i “Rauh”, kao i srpska firma “Nekst” iz Backe Palanke.
“Agrobanka” potražuje 17 miliona evra po osnovu kredita iz 1983. godine, koji je tada bio 3,5 miliona dolara, a prema tvrdnjama rukovodstva preduzeća taj dug sada realno ne premašuje deset miliona evra.
Zatražen je rok od 30 dana za rešavanje duga sa Agrobankom, uz dodatni rok od 60 dana da se to preduzeće pojavi na novoj aukciji. Na prethodne tri aukcije za “Srbijanku” nije bilo zainteresovanih kupaca, prvenstveno zbog nedefinisanog duga tog preduzeća, koji je procenjen na iznos veći od procene vrednosti kapitala.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…