Predsednik državne zajednice Svetozar Marović otkazao je posetu predsedniku Republike Slovenije Janezu Drnovšeku, a ministarstvo spoljnih poslova uručilo protestnu notu zbog jučerašnje izjave predsednika Slovenije da je “uz ispunjenje odredjenih uslova, samostalnost Kosova jedina realna opcija”.

Povodom otkazivanja posete predsednika Slovenije Janeza Drnovšeka Beogradu, ministar spoljnih poslova Slovenije Dimitrije Rupel razgovarao je danas telefonom sa ministrom spoljnim poslova SCG Vukom Draškovićem i izrazio uverenje da se u ovom slučaju radi o nesporazmu , saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova SCG.

Savetnik za spoljnu politiku slovenačkog predsednika Janeza Drnovšeka Ivo Vajgl doputovaće u Beograd i Prištinu da bi predstavio predlog slovenačkog šefa države srpskim i zvaničnicima privremenih institucija samouprave na Kosmetu.

Na zasedanju Skupštine Srbije i Crne Gore poslanici bi trebalo da izaberu novog ministra odbrane, za koga je predložen bivši načelnik Vojnomedicinske akademije general- major u penziji Zoran Stanković.
Premijer Srbije Vojoslav Koštunica predočiće u ponedeljak, na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu argumente za stav da je Kosovo i Metohija integralni deo teritorije Srbije i Crne Gore, izjavio je njegov savetnik Vladeta Janković.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus otputovaće u Vukovar gde će sa predstavnicima vlada Hrvatske i Kraljevine Holandije potpisati Deklaraciju o ponovnom uspostavljanju feribot linije na relaciji Vojska-Vukovar.

U Atini se prvi put sastaje Grčko-srpski poslovni savet, a više od 50 privrednika koji će se tim povodom okupiti razgovaraće o plasmanu srpskih proizvoda na grčko tržište i mogućnostima grčkih firmi za investiranje u Srbiji.

Suđenje petorici maturanata Osme beogradske gimnazije, koji su posle tuče u diskoteci zadržani u budimpeštanskom istražnom zatvoru, zakazano je za danas u devet sati, izjavila je konzul Srbije i Crne Gore u glavnom gradu Mađarske Aleksandra Mitić.

za danas u devet sati, izjavila je konzul Srbije i Crne Gore u glavnom gradu Mađarske Aleksandra Mitić.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…