Opština Valjevo uključiće se u pilot projekat Evropske agencije za rekonstrukciju “Strategija reginalnog razvoja”, a koji finansira EU.
Strateško planiranje savremeni svet poznaje kao procenu raspoloživih resursa, faktora koji limitiraju razvoj, mogućih ciljeva kao i formulisanje akcionih planova za realizaciju. To je moćan metod spajanja lidera poslovnog sveta i predstavnika gradske vlasti, udruživanje privatnih i državnih napora koji bi trebalo da poboljšaju ekonomsku klimu. To je metod sistematskog upravljanja promenama i izgradnje svesti zajednice za utvrđivanje i usaglašavanje najvažnijih pitanja, čija će primena uticati na ekonomski razvoj i poboljšanje opšteg stanja u privredi. Osnovni celj je da se pomogne privredni rast, razvoj i širenje poslovnih aktivnosti.
Juče je u Šapcu u okviru Sajma privrede Mačvanskog okruga Prima 2005 organizovan okrugli sto na temu Regionalni razvoj. Tom prilikom je g-din Vilijam Luis, predstavnik Evropske Agencije za rekonstrukciju predstavio aktuelan pilot projekat koji se realizuje u gradovima i opštinama Centralne i Južne Srbije i Banata i uputio poziv optini Valjevo da se uključi. Priprema Strategije razvoja opštine Valjevo , ključnog planskog dokumenta na prvom mestu će podrazumevati infrastrukturni razvoj svih institucija i stručno-savetodavnu podršku sa mogućnošću da se uđe u fazu finansijske podrške. trukturni razvoj svih institucija i stručno-savetodavnu podršku sa mogućnošću da se uđe u fazu finansijske podrške.@@@

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…