Gljivarsko društvo Valjevo kao nevladina organizacija se od svog osnivanja, bavi organizovanom edukacijom i popularizacijom gljiva. Cilj je da u praksi što veći broj ljudi sazna što više o gljivama i da nauče kako da ih koriste, a sve kako bi se izbegle neželjene posledice od kojih je najčešće trovanje. Dakle, Društvo se trudi da ljude nauči kako da raspoznaju, prikupljaju i koriste gljive i kako da ih zaštite sami od sebe, što se postiže davanjem konkretnih saveta u Društvu, literaturom i organizovanjem raznih manifestacija što je ujedno i najbolji način edukacije gde se svi zainteresovani na licu mesta upoznavaju sa gljivama. U Novom Sadu je od 24 do 28 septembra odrzan sajam nautike, hortikulture, turizma i lova i roblova pod nazivom “Lorist” na kojem je ucesce uzelo i Gljivarsko drustvo Valjevo zajedno sa JP Valjevoturist.

– Zajednickim idejama na sajmu je prezentovan turizam valjevskog kraja i Divcibara. Nas stand koji je bio u eko-etno stilu privlacio je paznju mnogih ljudi. Imali smo prezentaciju Valjevske Kamenice a posecenost je bila izuzetno dobra iz razloga sto posedujemo dosta edukativnih knjiga.

Gljivarsko drustvo ce u narednom periodu u skolpu svojih aktivnosti učestvovati i na sajmu pod nazivom “Novosadska jesen” koji organizuje pokret gorana Novog Sada. Za ovaj sajam je planirana i prezentacija kroz degustaciju gljivarskih proizvoda. Sajam je posvećen pravilnoj ishrani a odrzaće se u utorak 25 oktobra u hali Spensa u Novom Sadu.

a. Sajam je posvećen pravilnoj ishrani a odrzaće se u utorak 25 oktobra u hali Spensa u Novom Sadu.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…