Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Anan poslao je pismo Savetu bezbednosti UN u kome preporučuje početak razgovora o budućem statusu Kosova i Metohije.

Specijalni predstavnik generalnog sekretara UN za Kosovo i Metohiju Soren Jesen Petersen obavestio je predsednika Vlade Srbije Vojislava Koštunicu da je izveštaj specijalnog izaslanika UN za procenu standarda Kaja Eidea predat generalnom sekretaru UN, ali našu stranu nije upoznao sa sadržajem izveštaja, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Američki Senat jednoglasno je usvojio rezoluciju o Kosovu u kojoj se kao moguće rešenje statusa pokrajine ne spominje nezavisnost, saznao je Tanjug u Ambasadi Srbije i Crne Gore u SAD.

Ministar spoljnih poslova SCG Vuk Drašković završava posetu Parizu susretom s generalnim direktorom Organizacije UN za obrazovanje, nauku i kulturu [UNESCO] Koićirom Macurom, s kojim će razgovarati o zaštiti i obnovi kulturne baštine na Kosovu i Metohiji.

U organizaciji Centra za liberalno- demokratske studije, u beogradskom centru “Sava”, biće održana konferencija “àetiri godine tranzicije u Srbiji”.

Kod bačkog Petrovca nočas se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubilo petoro mladih od 16 do 23 godine. Do nesreće je došlo kada je kamion kojim je upravljao Zalfirović Aleksandar udario u automobil marke “golf” novosadske registracije.

Više desetina osoba poginulo je u snažanom zemljotresu jačine 7,6 stepeni Rihtera koji je sinoć zahvatio delove Pakistana, Indije i Avganistana, prenose agencije pozivajući se na zvanične lokalne izvore.

Isplata drugog dela penzija za jul, putem tekućih računa, počela je danas, a dostavom na kućne adrese preko pošte ili na šalterima pošta, počeće u utorak 11. oktobra, saopštio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlenih. Iznos penzije na čeku je isti kao i prilikom prethodne isplate, navedeno je u saopštenju. osiguranje zaposlenih. Iznos penzije na čeku je isti kao i prilikom prethodne isplate, navedeno je u saopštenju. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…