>>>Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marovic razgovarace u Briselu sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijerom Solanom, najavio je kabinet predsednika SCG.

>>>Predsednik Srbije Boris Tadic i britanski premijer Toni Bler razgovarali su u Brajtonu o situaciji u regionu zapadnog Balkana, stabilnosti demokratije u Srbiji i, u tom kontekstu, o rešavanju problema Kosova i Metohije.

>>>Medunarodni javni tuzilac Pol Flin zvanicno ce zapoceti istragu u vezi sa optuzbama koje cetvoricu uhapšenih Srba iz Gracanice terete za više krivicnih dela pocinjenih 1999. na centralnom Kosovu.

>>>Savetnik srpskog premijera za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžic izjavio je da plan Beograda za Kosovo i Metohiju podrazumeva da budu sacuvani Srbi u južnoj pokrajini i nagoveštava opštu volju Srbije za visokim stepenom autonomije za Kosovo i volju Srbije da Kosovu da atipican status u svojim okvirima.

>>>U Skupštini Srbije trebalo bi da bude održana sednica Administrativnog odbora, na zahtev poslanickog kluba Demokratske stranke, koji smatra da su se stekli uslovi za prestanak mandata poslanicima Esadu Džudževicu i Bajramu Omeragicu.

>>>Skupština Srbije pocece raspravu o amandmanima na Predlog zakona o veterinarstvu, koji bi trebalo da omoguci efikasnu zaštitu životinja od zaraznih bolesti, ali i ljudi od zaraznih bolesti koje se sa životinja mogu preneti na njih.

>>>Na putu Beograd-Kragujevac kod mesta Rajkovac, nocas se prevrnula cisterna sa 18 tona goriva. Saobracaj je na tom delu puta u prekidu. Specijalizovane ekipe rade na rašcišcavanju terena. Pretpostavlja se da je do udesa, u kome je lakše povreden vozac, došlo zbog magle.

>>>Od ponoci, na pumpama NIS-a, Jugopetrola i Naftagasprometa, gorivo je skuplje u proseku za jedan dinar. Nova cena bezolovnog benzina je 76,60 dinara za litar, motornog od 98 oktana 87,80 dinara, dizela D2, koji je i najviše poskupeo 66,10 dinara. Evro dizel sada košta 72,20 dinara. 98 oktana 87,80 dinara, dizela D2, koji je i najviše poskupeo 66,10 dinara. Evro dizel sada košta 72,20 dinara. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…