>>>Predsednik Srbije Boris Tadic preneo je u Njujorku predsedavajucem Kontakt grupe i predstavnicima zemalja clanica stav da je za Kosovo i Metohiju kljucni proces u ovom trenutku decentralizacija i da je za Srbiju neprihvatljiva politika po formuli “standardi i status”.

>>>Ministar spoljnih poslova Vuk Draškovic, koji se nalazi u Njujorku, danas ce imati susrete sa šefom mirovne misije na Kosovu Sorenom Jesenom Petersonom i sa specijalnim predstavnikom UN za procenu standarda na Kosovu i Metohiji Kaijem Eideom. Kako se saznaje, šef diplomatije SCG ce razgovarati i sa generalnim sekretarom NATO-a Jap de Hop Sheferom.

>>>U znak protesta zbog hapšenja cetvorice sunarodnika osumnjicenih da su 1999. godine pocinili više krivicnih dela na Kosovu i Metohiji, više stotina Srba najavilo je da ce u Gracanici treci dan za redom u podne blokirati magistralni put Priština – Gnjilane.

>>>Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Sanda Raškovic-Ivic zapocinje višednevnu posetu srpskim sredinama na podrucju južne srpske pokrajine. Tokom posete, Raškovic-Ivic ce razgovarati sa srpskim predstavnicima u Kosovskom Pomoravlju, centralnom Kosovu, Štrpcu i na severu Kosova, predstavnicima Srpske pravoslavne crkve, kao i sa medunarodnim zvanicnicima.

>>>Na poziv predsednika Grcke Karolosa Papuljasa, predsednik državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marovic boravice od 21. do 23. septembra u zvanicnoj poseti Grckoj, saopštio je kabinet predsednika SCG.

>>>Skupština Srbije pocinje raspravu o amandmanima na izmene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kojima je predvideno uskladivanje penzija sa rastom inflacije jednom ili dvaput godišnje i povecanje starosne granice za odlazak u penziju za dve godine.

>>>Srpska pravoslavna crkva slavi Rodenje presvete Bogorodice, jedan od najvecih hrišcanskih praznika posvecenih Bogorodici, u srpskom narodu poznat kao Mala Gospojina.
jedan od najvecih hrišcanskih praznika posvecenih Bogorodici, u srpskom narodu poznat kao Mala Gospojina.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…