Koalicije mladih Srbije podnele su opštinskim vlastima u 13 gradova zahtev da iz budžeta za narednu godinu izdvoje sredstva za izradu lokalnih strategija za mlade.
Ovaj zahtev upućen je i predstavnicima lokalne samouprave u Valjevu.
Katastrofalni podaci o poziciji mladih u društvu pokazuju da je neophodno preduzeti aktivnosti u cilju reševanja problema omladine, ali da u Srbiji ne postoji definisana strategija za mlade, niti državno telo za mlade, osim u Vojvodini. Zbog toga su omladinske organizacije, članice Koalicije mladih Srbije, odlučile da se obrate lokalnim samoupravama i da izrada strategije počne sa tog nivoa. Strategija bi trebalo da sadrži presek trenutnog stanja položaja mladih u određenim opštinama i analizu problema sa kojima se oni suočavaju, kao i da formuliše konkretne mere, odnosno akcioni plan u oblasti obrazovanja, zapošljavanja, zdravlja, kulture, socijalne politike i slobodnog vremena, aktivnog uključivanja mladih u društvo.
Kako najavljuju iz Koalicije mladih u novembru će biti održana nacionalna konferencija koja će okupiti omladinske pokrete i organizacije iz zemlje i inostranstva i da će nakon tog skupa biti podnet zahtev državnim organima da dugoročno reše probleme mladih u Srbiji. ranstva i da će nakon tog skupa biti podnet zahtev državnim organima da dugoročno reše probleme mladih u Srbiji. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…