Odbiornici SPO u lokalnom parlamentu definitivno se neće vratiti na skupštinska zasedanja, iako je bilo nekih neformalnih razgovora, saopštio je danas Milan Ninić, predsednik OkO i poslanik SPO.
Govoreći o radu poslaničke grupe SPO u republičkom parlamentu Ninić je naglasio da oni nastupaju jedinstveno i da će i u buduće glasati u skladu sa odlukama stranačkih organa. Pred Srbijom su važna pitanja, Haški tribunal, rešavanje statusa Kosova i odnosa Srbije i Crne Gore, a poslanici SPO daće svoj maksimalan doprinos da se ta pitanja reše na najbolji mogući način za građane Srbije.
Spo je na ovim parlamentarnim izborima dobio 13 poslaničkih mesta. Odbornički klub sada čine 4 poslanika i u proteklom periodu mnogo se radilo protiv ove stranke, rekla je Sanja Čeković, potpredsednica SPO i poslanik u Skupštini Srbije. To ipak ne znači da ideje SPO neće biti ostvarene u Srbiji.
Naš učinak u Skupštini Srbije je značajan, rekla je Čekovićeva i dodala da vanredni izbori u ovom trenutku ne bi doneli ništa, a da će SPO poštovati volju birača do narednih redovnih izbora kada će, nekada najača opoziciona stranka u Srbiji pokušati da ostvari svoje ideje i cijeve zacrtane programom. Današnjoj konferenciji za novinare prisustvovali su i poslanici SPO Staniša Stevanović i Blagica Kostić. Obraćajući se novinarima ona je rekla da je kao poslanik iz mioničkog kraja obećela biračima da će otkriti sve malverzacije vezane za sredstva koja su izdvajana za izgradnju ovok kraja nakon zemljotresa, ali da joj to kao poslaniku nije uspelo. Kada se za protekle godine izračuna koliko je sredstva odvojeno dolazi se do ogromne cifre, rekla je Blagica Kostić i dodala da je to pljačka stoleća i u rangu sadašnje afere sa nabavkom opreme za vojsku. rekla je Blagica Kostić i dodala da je to pljačka stoleća i u rangu sadašnje afere sa nabavkom opreme za vojsku.@@@

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…