Javna rasprava na temu “Ka integraciji sa Evropom kroz volonterske programe za mlade” održać se u četvrtak 15. septembra u 18.30 h u prostorijama Kluba ND plus.
Ovaj projekat “Ka integraciji sa Evropom kroz volonterske programe za mlade” usmeren je na promociju i upoznavanje široke javnosti sa evropskim volonterskim programima za mlade od 15 do 25 godina.
Kroz aktivnosti predvidene projektom, mladi ljudi, kao i njihovi roditelji, profesori i gradani imaće priliku da se upoznaju sa raznim volonterskim programima za mlade.
Cilj ovog projekta je upoznavanje javnosti sa jednim delom integracije ka Evropi, sticanje znanja o Evropi i prenos evropskih iskustava u lokalne zajednice. Takođe, otvaranje mogucnosti za domaće organizacije da rade na novim projektima sa partnerima iz Evrope, sticanje multikulturalnog i multinacionalnog iskustva, smanjivanje razlika medu ljudima i povecanje tolerancije.
Projekat “Ka intergaciji sa Evropom kroz volonterske programe za mlade”, omladini pruža mogucnost da budu mobilni i ucesnici u tim procesima. Organizovan je u pet akcija, a prva obuhvata mlade od 15 do 25 godina koji će imati mogućnost da sistemom razmene sa vršnjacima iz Evrope uče jedni od drugih. Druga akcija obuhvata mlade od 18 do 25 godina, kojima će kao volonterima biti omoguceno neformalno obrazovanje u zemljama širom Evrope, u trajanju od 6 do 12 meseci.
Organizatori su Centar za razvoj neprofitnog sektora iz Beograda i Centar za razvoj neprofitnog sektora zapadne Srbije i Užica. u Centar za razvoj neprofitnog sektora iz Beograda i Centar za razvoj neprofitnog sektora zapadne Srbije i Užica.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…