Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marovic najavio je da ce na sutrašnjoj sednici Vrhovnog saveta odbrane biti razjašnjeno sve u vezi spornih ugovora za nabavku vojne opreme.

Odbor Skupštine Srbije za finansije razmotrice izveštaj Ministarstva finansija o budžetskoj kontroli.

Srpski ministar prosvete Slobodan Vuksanovic izjavio je posle sastanka s predstavnicima Unije sindikata prosvetnih radnika, da cena rada u prosveti u ovom trenutku ne može da bude povecana.

Specijalnom predstavniku Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za procenu ispunjenosti standarda na Kosmetu Kaju Eideu ukazano je da decentralizacija vlasti može poboljšati bezbednosnu situaciju u pokrajini, izjavio je predstavnik Srpske lista za Kosovo i Metohiju Randel Nojkic.

Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Rasim Ljajic poceo je seriju razgovora s predstavnicima svih politickih partija koje deluju na jugu Srbije.

Portparol visokog predstavnika Evropske unije Havijera Solane, Kristina Galjak, izjavila je da su celnici EU “trenutno skoncentrisani na pripreme Srbije i Crne Gore za potpisivanje ugovora o stabilizaciji i pridruživanju” i najavila da bi do parafiranja tog dokumenta moglo doci “u veoma bliskoj buducnosti”.

Skupština Srbije nastavila je vanrednu sednicu razmatranjem amandmana na vladin Predlog zakona o državnoj upravi kojim se predvida depolitizacija te oblasti. Sednica je pocela u 11 sati, jer u 10 nije bilo kvoruma.

Britanski ambasador u SCG Dejvid Gauen izrazio je ocekivanje da ce razgovori o Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju SCG sa EU poceti do kraja godine, i naglasio da ministri EU sa nestrpljenjem ocekuju da vlasti u Beogradu “ispune obecanje” i uhapse Radovana Karadžica i Ratka Mladica do 5. oktobra.
ocekuju da vlasti u Beogradu “ispune obecanje” i uhapse Radovana Karadžica i Ratka Mladica do 5. oktobra.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…