Plivači PVK «Valis» osvojili su proteklog vikenda na «B» Prvenstvu Srbije 88 medalja – 50 zlatnih, 23 srebrne i 15 bronzanih.
Maksimalan broj od 10 medalja osvojilo je čak 4 plivača «Valisa»: Anđelka Petrović, Vanja Petronijević, Jovana Popović i Tijana Jakoviljević.
Strahinja Antonić je osvojio 9 medalja kao i Tatjana Alimpić. Marko Dobriković osvojio je 8, a sa po 6 medalja okitilo se čak pet plivača «Valisa» Eva Đurica, Stefan Zimonjić, Dimitrije Jovanović, Lazar Ranković i Marko Beljić.
Ostali plivači iz kategorije mlađih pionira koji su se osvojili medalje su Lazar Marković, Jelena Marković, Đorđe Kostić, Luka Bebić i Aleksandar Dobriković .
Takmičenje je bilo namenjeno klubovima koji rade u letnjim uslovima – na otvorenim bazenima, kao i plivačima koji su se na Prvenstvima Srbije plasirali ispod 16. mesta. Na programu su bile discipline 50 i 100 m kraul, prsno, leđno i delfin, 200 m kraul i mešovito i štafete 4 x 50 m kraul i mešovito. Takmičenje je organizvano u 5 starosnih kategorija i u apsolutnoj konkurenciji.
Rezultati koje su valjevski plivači postigli na ovom takmičenju izuzetni su i daju nadu da će se nizanje uspeha nastaviti i tokom predstojeće zimske sezone uprkos teškim uslovima u kojima se odvijaju treninzi nakon zatvaranja SRC «Petnica».
Naredno takmičenje je 30. avgusta u Kruševcu.

odvijaju treninzi nakon zatvaranja SRC «Petnica».
Naredno takmičenje je 30. avgusta u Kruševcu.

@@@

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…