Sve stranke u Skupštini Srbije, osim Srpske radikalne stranke, najavile su da ce podržati vladin Predlog zakona o visokom obrazovanju kojim se omogucava reforma te oblasti u skladu sa evropskim obrazovnim standardima.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica sastace se u sedištu Vlade sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara UN za procenu standarda na Kosovu i Metohiji Kaijem Eideom.

Poslanici “Srpske liste za Kosovo i Metohiju” predstavice šefu UNMIK-a Sorenu Jesenu Petersenu, “C” varijantu plana za decentralizaciju vlasti u pokrajini, zahtevajuci sveobuhvatnu reformu lokalne samouprave.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija ce tokom oktobra doneti odluku o tome da li su sazreli uslovi za pregovore o statusu Kosova, izjavio je šef UNMIK-a Soren Jesen-Petersen.

Svedok odbrane Vojislav Šešelj negirao je na suđenju Slobodanu Miloševicu da je Vlada Srbije bila umešana u premeštanje leševa sa Kosova u užu Srbiju 1999, sugerišuci da su to cinile strane sile uz pomoc nekih generala.

Katolicki biskupi Evrope zatražili su oslobađanje velikodostojnika Srpske pravoslavne crkve Jovana koji je na odsluženju zatvorske kazne u Makedoniji, prenela je Informativna služba SPC na Kosovu.

Ministar pravde Srbije Zoran Stojkovic potvrdice u Haškom tribunalu garancije koje je Vlada Srbije dala za privremeno puštanje na slobodu bivšeg nacelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Nebojše Pavkovica.

Na današnji dan 1958. godine Televizija Beograd pocela je da emituje program. Evo kako ondašnji hronicari beleže našu istoriju. n 1958. godine Televizija Beograd pocela je da emituje program. Evo kako ondašnji hronicari beleže našu istoriju.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…