Proteklog vikenda u Pančevu održano je Letnje kolo prvenstva Srbije u plivanju za kadete, juniore i seniore. Osmočlana ekipa PVK »Valis« ostvarila je do sada najveći uspeh od svog osnivanja osvojivši ukupno 12 medalja na jednom republičkom takmičenju.
Sa 8 osvojenih medalja najuspešnija je bila kadetkinja Andjelka Petrović (92.). Najbolji plasman ostvarila je u disciplini 200 m mešovito gde je rezultatom 2:37,43 i sa 582 FINA bodova osvojila zlatnu medalju u kategoriji kadetkinja i bronzanu u apsolutnoj kategoriji. Dve medalje osvojila je i u disciplini 400 m mešovito – srebrnu u kategoriji kadetkinja i bronzanu u apsolutnoj kategoriji. Još jednu srebrnu medalju osvojila je u disciplini 50 m delfin, a preostale tri bronzane medalje u disciplinama 100 m delfin, 50 m le?no i 100 m leđno.
Tijana Jakovljević (91.) je u kategoriji kadetkinja osvojila srebrnu medalju u disciplini 50 m kraul.
Kadeti Alimpić Tatjana (91.) i Dobriković Marko (90.) iako bez osvojenih medalja plivali su dobro i popravili su svoje lične rekorde.
U juniorskoj konkurenciji u disciplini 50 m prsno Jovana Popović (90.) osvojila je srebrnu, a na 200 m prsno bronzanu medalju.
U istoj kategoriji Katarina Jovanović (90.) je na 50 m prsno osvojila bronzu.
Za PVK »Valis« na ovom takmičenju plivali su i pioniri Antonić Strahinja (91.) i Petronijević Vanja (91.). U jakoj konkurenciji starijih plivača nisu imali šanse da osvoje neka od prva tri mesta, ali ovo im je takmičenje poslužilo kao provera pred Republičko prvenstvo za pionire koje će biti održano za dve nedelje u Vrbasu.
Trener ove uspešne ekipe je Bošković Vladimir.
Pored međunarodnog sudije Rajka Glušca i saveznih sudija Gordane Mirčetić i Dragana Stojadinovića, kao sudija stažista sudila je Saša Petronijević, do skoro plivačica PVK »Valis«.
Uz najnovije uspehe plivača stigla je još jedna dobra vest – Valjevo će 06. i 07. avgusta biti domaćin najvećem plivačkom takmičenju u SCG – Letnjem državnom prvenstvu za kadete, juniore i seniore. A pravo iz Valjeva najbolji plivači SCG putuju na Univerzijadu, koja se održava od 11. do 21. avgusta u turskom gradu Izmiru.
najbolji plivači SCG putuju na Univerzijadu, koja se održava od 11. do 21. avgusta u turskom gradu Izmiru.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…