Naporan rad uprave PVK “Valis” na organizaciji VIII “Petnica kupa” urodio je plodom. Protekle subote u SRC “Petnica” – sa 27 plivačkih klubova, sa 461 takmičarem i sa dva oborena rekorda – održan je jedan od najbrojnijih i najkvalitetnijih plivačkih mitinga na području SCG.

U ekipnom plasmanu prvo mesto zasluženo je pripalo PK “Vojvodina” iz Novog Sada sa osvojenih 1500 bodova. Drugo mesto zauzeo je PK “Proleter” iz Zrenjanina sa 492 boda, a treće domaćin PVK “Valis” sa osvojenih 473 bodova.

Pored medalja za osvojena prva tri mesta u trkama, posebno su nagrađeni i najbolji takmičari u svim starosnim kategorijama, i to prema ostvarenim najboljim rezultatima računajući zbirno dve discipline po FINA bodovima.

U najmlađoj A grupi, među dečacima najbolji je bio Mladen Seničar iz PK “Vojvodina” iz Novog Sada, dok su Stefan Zimonjić i Dimitrije Jovanović iz PVK “Valis” zauzeli 4., odnosno 8. mesto. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Katarina Dragančov iz PK “Proleter” iz Zrenjanina.

Među plivačima iz B kategorije za najbolji rezultat nagrađen je Nikola Simić iz PK “Jagodina 2000”, dok se plivač “Valisa” Vanja Petronijević plasirao na 6. mesto. Sara Francuski iz PK “Viktorija” iz Zrenjanina bila je najbolja među devojčicama rođenim 93. i 94. godine.

U C grupi najbolji su bili Ognjen Stojanović i Tijana Vukanović iz PK “Vojvodina” iz Novog Sada. Među 10 najboljih u ovoj kategoriji našle su se i dve plivačice PVK “Valis” i to Anđelka Petrović na 3. i Tijana Jakovljević na 8. mestu.

U apsolutnoj kategoriji nagrade za najbolje postignute rezultate dobili su Nikola Tarajić iz PK “Polet” iz Sombora i ponovo Tijana Vukanović iz PK “Vojvodina”, koja je na ovom takmičenju oborila kadestski rekord na 100 m delfin rezultatom 1:06,92, a učestvovala je i u štafeti PK “Vojvodina” 4x50m slobodno koja je oborila rekord u apsolutnoj kategoriji rezultatom 2:01,33.

Iz PVK “Valis” među 10 najboljih u apsolutnoj kategoriji plasirale su se – na 4. mesto Katarina Jovanović , na 6. mesto Isidora Čarnojević i na 7. mesto Jovana Popović.

Među plivačima PVK “Valis” ponovo je bila najuspešnija Anđelka Petrović sa osvojene 2 srebrne i jednom bronzanom medaljom. Jovanović Katarina osvojila je dve bronze, dok su Stefan Zimonjić i Marko Dobriković osvojili po zlatnu, a Jovana Popović bronzanu medalju. Ženska ekipa PVK “Valis” je u štafeti 4x50m slobodno zauzela drugo mesto. Najveći uspeh PVK “Valis” u ovoj izuzetno jakoj konkurenciji je što se među 27 ekipa plasirala na treće mesto.

Učesnici i gosti VIII Petnica kupa nisu štedeli reči hvale na račun organizacije kao i uslova za odvijanje takmičenja u SRC “Petnica”. Veliko priznanje organizatorima je učešće rekordnog broja klubova i plivača, koji su na taj način pokazali poštovanje prema aktivnostima i rezultatima PVK “Valis”. Sa velikim nestrpljenjem se očekuje odluka Plivačkog saveza o poveravanju organizacije letnjih Republičkih i Državnog prvenstva. Na programu su i Prvenstvo centralne Srbije, kao i B prvenstvo Srbije, tako da će Valjevo i PVK “Valis” ovog leta biti domaćin bar još jednog velikog plivačkog takmičenja.

tako da će Valjevo i PVK “Valis” ovog leta biti domaćin bar još jednog velikog plivačkog takmičenja.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…