Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Valjevo raspisala je danas konkurs za dodelu sredstava za subvenciju za samozapošljavanje nezaposlenih lica za 2005 godinu. Subvencija za samozapošljavanje odobrava se za novoregistrovane delatnosti i poljoprivredna gazdinstva, u iznosima od 80.000 do 150.000 dinara.
Program za dodelu subvencije za samozapošljavanje namenjen je nezaposlenim licima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, koja svojim interesima i sposobnostima mogu obezbediti uslove za sopstveno zapošljavanje osnivanjem preduzeca, radnje, agencije, poljoprivrednog gazdinstava ili drugih oblika poslovnog organizovanja, kao i nezaposlenima koji udruživanjem sa više nezaposlenih lica stvaraju uslove za zapošljavanje osnivanjem preduzeca, radnje, agencije ili drugih oblika preduzetnickog udruživanja.
Obaveza podnosioca zahteva kome je odobrena subvencija za samozapošljavanje je da, najkasnije u roku od 60 dana od dana donošenja odluke, registruje delatnost u skladu sa priloženim biznis planom i zakljuci ugovor sa NSZ, nakon cega sledi isplata subvencije.
Uslovi za dodelu sredstava su da je poslovni program (biznis plan) ekonomski opravdan i da obezbeduje povecanje zaposlenosti, da ukoliko je podnosilac zahteva koristio sredstva po programu samozapošljavanja preko NSZ, neophodno je da je ista realizovao u skladu sa ugovornom obavezom, kao i da je istekao period od najmanje 5 godina od dana odobravanja sredstava i da podnosilac zahteva nije koristio jednokratnu novcanu naknadu po socijalnom programu Vlade Republike Srbije.
Tokom trajanja konkursa u Filijali su organizovani grupni informativni razgovori u sali na prvom spratu u 10 i 12 sati. Konkurs ce trajati do 21. 06. 2005 godine, grupni informativni razgovori u sali na prvom spratu u 10 i 12 sati. Konkurs ce trajati do 21. 06. 2005 godine, @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…