Za ponedeljak 25. april zakazana je osma sednica SO Valjevo. Na dnevnom redu koji je dostavljen odbornicima naćiće se Odluka o potvrđivanju dva mandata odbornicima sa liste NS – dr Jovan Tomić u skladu sa dopisom ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, potom ponavljanje procedure izbora organa SO Valjevo i organa Opštine Valjevo takođe u skladu sa dopisom resornog ministarstva, a u ponovljenoj proceduri izvršiće se izbor predsednika i zamenika predsednika SO Valjevo, postavljanje sekretara, načelnika Opštinske uprave, a biće data i saglasnost na izbor zamenika predsednika Opštine Valjevo. Kao treća tačka dnevnog reda predviđeno je potvrđivanje odluke o Opštinskom veću Opštine Valjevo u skladu sa dopisom munistarstva.
Obzirom da se u poslednjih gotovo 6 meseci vodi polemika oko konstituisanja SO i imajući u vidu dostavljeni dopis ministarstva, pitali smo predstavnike stranaka koji imaju odbornike u ovom skupštinskom sazivu kakav je njihov stav po tom pitanju.

Prema rečima Milovana Markovića, predsednika OO DS odbornici ove stranke sigurno neće prisustvovati skupštinskom zasedanju jer smatraju da su svi rokovi za konstituisanje prošli.

Odbornici SRS će sigurno doći na skupštinsko zasedanje i učestvovati u radu, potvrdila je odbornik ove stranke Natalija Gruber.

Natalija

Liberali Srbije Pokret za Valjevo izdali su saopštenje za javnost povodom zakazivanja sednice u kome naglašavaju da je trebalo poništiti sve oduke koje su donete, pozvati šefove opozicionih poslaničkih grupa na razgovor oko modaliteta izlaska iz ove situacije, a ne dokazivati neprimerenu aroganciju, nespremnost na dijalog oko ulaska u krizu i doprinositi izvesnosnom uvođenju prinudne uprave.

Učešće odbornici SPS -a na sednici u ponedeljak nije sporno obzirom da ova partija participira opštinskoj vlasti.

SPO neće učestvovati u radu predstojeće sednice, a obrazloženje za to dao je potpredsednik OO SPO Đorđe Pavlović na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Đorđe P.

DR Slobodan Gvozdenović odbornik SPO koji je odlukom ovdašnjeg OO isključen iz stranke zbog kako je objašnjeno kršenja stranečke discipline učešćem na poslednjem zasedanju SO, pitali smo da li će doći i na predstojeće.

Boba

Sa predstavnicima odbornika PSS nismo uspeli da stupimo u kontakt. Da li će sadašnja odbornička većina u SO Valjevo uspeti da zadrži svoje pozicije ostaje da se vidi u ponedeljak kad skupštinsko zasedanje počne. Sednica je zakazana za 11 sati a naša televizija će i ovoga puta raditi prenos. kad skupštinsko zasedanje počne. Sednica je zakazana za 11 sati a naša televizija će i ovoga puta raditi prenos.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…