Poglavar Rimokatolicke crkve Jovan Pavle II bice sahranjen u petak, 8. aprila, u 10 casova, saopšteno je danas u Vatikanu. Kardinali rimokatolicke crkve dogovorili su se o datumu i vremenu papine sahrane na sastanku održanom danas u Vatikanu, preneo je Rojters.

General policije Sreten Lukic danas je otputovao u Hag, saopštila je Vlada Republike Srbije. General Lukic je još ranije preuzeo optužnicu Haškog tribunala. Na zahtev Lukica, njegova medicinska dokumentacija bila je dostavljena Tribunalu, kako bi lekarska komisija Medunarodnog suda procenila njegovo zdravstveno stanje.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajic sutra ce u Hagu zatražiti od glavne tužiteljke Karle del Ponte podršku za dobijanje pozitivne ocene Studije o izvodljivosti.

Kako televizija RTS saznaje iz pouzdanih krugova bliskih Haškom tribunalu, najkasnije do sutra, 5. aprila, general Vladimir Lazarevic bice pušten iz pritvorske jedinice u Sheveningenu. Podsetimo, general Lazarevic je dobrovoljno otputovao u Hag pocetkom februara, uz garancije Vlade Srbije.

Advokat Nebojše Pavkovica, Ljubiša Živadinovic izjavio je za BEOGRAD 202 da ne zna gde se Pavkovic nalazi, ali da “misli da je u zemlji”. Živadinovic je ponovio da sa svojim klijentom priprema odbranu “nakon cega bi Pavkovic trebalo da ode u Hag”. Crnogorski MUP negirao je da se Pavkovic nalazi u CG, a ministar Dragan Jocic izjavio je da policija traga za njim.

Predsedavajuci OEBS-a, slovenacki ministar spoljnih poslova Dimitrij Rupel, boravi danas u Beogradu, po drugi put u poslednja dva meseca, a u fokusu njegovih razgovora je – Kosovo i Metohija. Prema slovenackoj agenciji STA, Rupel ce sa svojim beogradskim sagovornicima razmotriti i pitanje saradnje Srbije i Crne Gore s Haškim tribunalom, kao i ulogu OEBS-a u regionu.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…