Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana izjavio je sinoć u Briselu da poseta srpskog predsednika Borisa Tadica Kosovu predstavlja “dobar prvi korak za pokretanje pregovora izmedju Beograda i Prištine”, dodajuci da ce na tome i “dalje raditi”.

Srbi žive u strahu na Kosovu, koje je još dublje etnicki podeljeno, ocenio je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Anan u izveštaju Savetu bezbednosti UN o stanju na Kosovu od novembra prošle, do kraja januara ove godine.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je juce u Orašcu, povodom obeležavanja 201. godine Prvog srpskog ustanka i donošenja prvog srpskog ustava – Sretenjskog ustava 1835. godine, da vodilja srpskom narodu i sada treba da bude ideja srpske revolucije -“jedinstvo, sloboda i ustavnost”

Prijem povodom Dana državnosti Srbije, koji je organizovao predsednik Srbije Boris Tadic, održan je u Beogradu u prisustvu oko 1.500 zvanica. Prijemu u zgradi Predsedništva Srbije prisustvovali su republicki premijer Vojislav Koštunica, potpredsednik vlade Miroljub Labus, predsednik skupštine Predrag Markovic, predsednik Crne Gore Filip Vujanovic, predsednik SCG Svetozar Marovic i veliki broj republickih i ministara državne zajednice.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija osudio je teroristicki napad u kome je juce ubijen bivši libanski premijer Rafik Hariri i izrazio zabrinutost zbog “nastavljanja destabilizacije” Libana, dok su SAD zbog tog ubistva opozvale svog ambasadora u Bejrutu.

Skupština Srbije trebalo bi danas da nastavi razmatranje vladinog Predloga Porodicnog zakona, koji unosi brojne novine u definisanje položaja i prava deteta i prvi put u Srbiji nasilje u porodici definiše kao društveni, a ne samo kao licni problem.

Zemljotres jacine 5,4 po Rihteru potresao je sinoc Tokio i okolinu glavnog grada Japana, ali nije izazvao žrtve ni razaranja, osim što je uznemirio stanovnike koji su u to vreme spavali.

Fudbaleri Partizana u Beogradu igraju prvi mec cetvrtfinala Kupa Uefa protiv ukrajinskog Dnjepra, a trener i kapiten Vladimir Vermezovic i Saša Ilic ocekuju da ce beogradski tim uspeti da ostvari rezultat za miriniji revanš u Ukrajini. Utakmica Partizan – Dnjepar igra se u 17h.
ki tim uspeti da ostvari rezultat za miriniji revanš u Ukrajini. Utakmica Partizan – Dnjepar igra se u 17h.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…