Šef diplomatije SCG Vuk Drašković izjavio je da mu je u Vašingtonu rečeno da je za ulazak državne zajednice u Partnerstvo za mir potrebno da se Haškom tribunalu izruče svi optuženi za koje se pozudano zna gde se nalaze.

Okrugli sto o prenošenju sudskih postupaka Haškog tribunala na domaće pravosuđe biće odrzan danas i sutra u Beogradu, uz učešće predstavnika pravosuđa sa prostora bivše Jugoslavije, Haškog tužilaštva i međunarodnih organizacija. U okviru skupa biće potpisan i sporazum o regionalnoj saradnji tužilaštava Hrvatske i Srbije.

Predsednik Srbije Boris Tadić učestvovaće u radu godišnje skupštine “Društva za jugoistočnu Evropu” u Frajburgu, u jugozapadnoj nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg, skupa koji će okupiti više od 200 najuticajnijih ličnosti političkog, privrednog i javnog života Nemačke.

Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić izjavio je da se procena da će do kraja 2005. broj banka u Srbiji biti smanjen zasniva na očekivanoj konsolidaciji bankarskog sektora i da bi trebalo da obeleži ovu godinu. Broj banaka će biti manji, ali će one sigurno imati veću i kvalitetniju kapitalnu bazu. Na osnovu već podnetih incijativa o spajanju i pripajanja.

U najnovijim bombaškim napadima iračkih pobunjenika na jugu zemlje su danas poginula četiri iračka vojnika, dok su na severu poginula tri pripadnika američke vojske, a 12 je ranjeno.

Predsednik državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović izrazio je očekivanje da će u martu SCG dobiti studiju izvodljivosti i ubrzati proces pregovaranja o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju EU i da, u međuvremenu, postanemo članovi “Partnerstva za mir”.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica, povodom dvogodišnjice donošenja Ustavne povelje SCG, izrazio je uverenje da je uključivanje državne zajednice u Evropsku uniju najbolje rešenje za zemlju i da je nastavak procesa integracija mnogo bolje i racionalnije rešenje od novih razdvajanja i rastakanja države, što bi samo stvorilo nove probleme.
bolje i racionalnije rešenje od novih razdvajanja i rastakanja države, što bi samo stvorilo nove probleme.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…