U nedelju, 30. januara, u IS Petnica, počela je dvomesečna serija zimskih seminara za učenike srednjih škola. Do kraja marta biće organizovano 30 seminara u trajanju 4, 5 ili 6 dana. program seminara obuhvata širok dijapazon oblasti prirodnih i društvenih nauka.
Učesnici ovih seminara su učenici koji su se tokom jeseni prošle godine kandidovali za pohađanje ovih programa i koji su prošli složeni selekcioni proces. Na zimske seminare je pozvano blizu 600 srednjoškolaca iz oko 200 srednjih škola iz naše zemlje, BiH, Makedonije i Slovenije. Najveći deo njh imaće priliku da se nakon ovih, uključi u prolećne, letnje i jesenje, što podrazumeva i priliku da u toku leta reda samostalne ili grupne istraživačke projekte od kojih će najbolji radovi učestvovati na naučnoj konferenciji i biti publikovani.

zimski seminari su po sadržaju teorijskog karaktera. Pored predavanja, uključuju i radionice i tribine o konkretnim naučnim temama, kao i upoznavanje sa načinom izrade prezentacije naučnog rada.
u radu ovonedeljnih seminara učestvuje 75 srednjoškolaca, a seminari se realizuju kroz teorijska predavanja, vežbe, diskusije, radionice i izradu seminarskog rada.
naredne nedelje, u utorak, 08. februara, u IS Petnica, tradicionalnom skromnom svečanošču biće obeležen početak ovogoišnje “akademske godine”. Očekuje se prisustvo visokih gostiju iz Srpske akademije nauka i umetnosti, univerziteta, privredne komore i Vlade Republike Srbije. o visokih gostiju iz Srpske akademije nauka i umetnosti, univerziteta, privredne komore i Vlade Republike Srbije.@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…