Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus izjavio je danas da bi proces učlanjenja u Evropsku uniju mogao da bude završen 2012. godine ako “hitno” budu ispunjene obaveze prema Haškom tribunalu.

Mnogi Srbi na Kosovu i Metohiji žive u enklavama koje podsećaju na stara geta u centralnoj Evropi i lišeni su osnovnih ljudskih prava, ocenio je predsednik Srbije Boris Tadić.

Srpsko nacionalno veće severnog Kosmeta uputilo je danas apel Vladi Srbije i premijeru Vojislavu Koštunici da učine sve kako bi pomogli Srbima u selu Batusu kod Kosova Polja, koji su već skoro mesec dana bez električne energije i na ivici humanitarne katastrofe.

Generalni štrajk pilota “Jat Ervejza” biće nastavljen i danas, saopštio je noćas Jat Medija centar. Uz izvinjenje putnicima,”Jat” u saopštenju obećava da će uložiti maksimalne napore kako bi prevezao putnike na što više linija, što će biti omogućeno avionima drugih aviokompanija, koje će tokom dana iznajmiti.

Članovi delegacije parlamenta Srbije i Crne Gore razgovarali su danas u kineskom gradu Sijanu sa predsednikom političke konferencije provincije Šansi Ai Pisenom. Delegacija će sutra razgovarati sa predsednikom šangajskog odeljenja Svekineske konsultativne konferencije Džang Jirenom.

Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju i Koordinacionog tela za jug Srbije Nebojša Čović izjavio je da je pitanje Haga “centralna tema” za rešavanje svih problema – na jugu Srbije, na Kosovu i odnosa Srbije sa Crnom Gorom.

Ministar pravde Zoran Stojković izjavio je u da su obavljene temeljite provere i da je utvrdjeno da se general Ratko Mladić ne nalazi u Srbiji.

inistar za kapitalne investicije Srbije Velimir Ilić izjavio je da očekuje da će mere, koje je SAD uvela Srbiji zbog nepotpune saradnje Vlade s Haškim tribunalom, biti suspendovane i da još ima “mesta za razgovore”.

Ilić je rekao da očekuje da Vlada Srbije “ovih dana” zauzme stav povodom tih mera i naglasio da očekuje da će u njoj “biti razumevanja da se taj problem reši”.

Ministar inostranih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković ocenio je da nije neočekivana odluka administracije Sjedinjenih Američkih Država.

Potpredsednik srpske Vlade Miroljub Labus ocenio je da odluka Vašingtona da suspenduje 10 miliona dolara iz programa pomoći Srbiji za ovu godinu “ima više politički, nego ekonomski karakter”.

Odluka američke administracije o suspenziji finansijske pomoći predstavlja “korak koji teško da doprinosi” unapređenju demokratskih procesa i nastavku ekonomskih reformi u Srbiji, izjavio je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije Zoran Lončar. vku ekonomskih reformi u Srbiji, izjavio je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije Zoran Lončar. @@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…