Njegova svetost patrijarh Pavle, sa arhijerejima Srpske pravoslavne crkve, pozvao je u tradicionalnoj Božicnoj poslanici, na ljubav i mudrost najodgovornije ljude u zemlji, “sve one koji uticu na ocuvanje vrednosti i stvaranje zakona na kojima pociva država”.

Predsednik vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je Tanjugu da ce, kao i protekle, i u godini koja je pocela jedan od glavnih poslova i još više obaveza i briga Vlade biti Kosovo i Metohija.

Predsednik Srbije Boris Tadic, premijer Vojislav Koštunica i ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Draškovic, razgovarace u Beogradu sa Visokim medunarodnim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu Pedijem Ešdaunom.

Nacelnik Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore general – potpukovnik Dragan Paskaš izjavio je danas u Pirotu da ce vec od januara državnu granicu poceti da cuvaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Srbi iz Lipljana odustali su od za danas najavljene blokade magistralnog puta Lipljan – Priština, rekao je za FoNet potpredsednik lipljanske opštine Borivoje Vignjevic.

Srpski ministar za kapitalne investicije Velimir Ilic izjavio je danas regionalnog televiziji “Most” u Zvecanu da ce uskoro biti realizovan projekat izgradnje vodovoda za severno Kosovo i Metohiju. Projekat ce finansirati jedna izraelska firma, a u realizaciju ce biti ukljucena i vlada Srbije, rekao je Ilic.

Šef Medunarodne krizne grupe za Kosovo Aleks Anderson rekao je da je vrlo mogucna, u slucaju podizanja optužnice protiv premijera Kosova Ramuša Haradinaja, šira politicka kriza na Kosovu, posebno u trenutku kada je posle samo nekoliko sedmica premijer pokazao efikasnost u radu. ticka kriza na Kosovu, posebno u trenutku kada je posle samo nekoliko sedmica premijer pokazao efikasnost u radu.@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…